werkwijze en lesmethode

 

Kleine groep.

kleine groep

kleine groep 1

Dus veel persoonlijke aandacht. De groepsgrootte per cursusdagdeel is maximaal 5 en minimaal 3 cursisten.

De cursus gaat door als er minimaal 3 aanmeldingen zijn.

Allemaal dezelfde cursusmaterialen. Alle cursusmaterialen zijn aanwezig en in de prijs inbegrepen. Omdat we allemaal met dezelfde materialen werken, kunnen we de resultaten met elkaar vergelijken. Hoe heeft zij met dezelfde basiskleuren de vleeskleur benaderd en hoe heeft hij zijn portret opgezet met dezelfde brede kwast.

Staand schilderen  Dit is een belangrijk aspect van deze basiscursus. Alle oefeningen zijn hierop gebaseerd: Er is een podium voor het model, en verder alleen ezels, geen tafels. Schetsen van de basisvorm doe je met je hele lijf, soms met ondersteunng van passende klassieke muziek en staand ben je vrijer in je bewegingen. Mocht je om bepaalde redenen niet kunnen staan, dan moeten we uitkijken naar een hogere kruk.

Veel oefenen van de basisvorm. 

voorennapauze

Elke les begint met het schetsen van de basisvorm en ná de pauze zetten we deze om in een opzet met acryl verf. Veel schetsen en vaak opnieuw een portret opzetten met acrylverf. Om dit te stimuleren gebruiken we goedkope maar geen slechte materialen van de Action, de Gamma en van Ikea (papier) Veel oefenen betekent dus niet: hoge kosten.

voorennapauze3

Beperkt palet. Ieder cursist krijgt de 3 basiskleuren acrylverf plus wit en bruin. Als het hiermee lukt, wordt het later alleen maar makkelijker. Daarbij wordt de kleurencompositie van het gehele portret, evenwichtiger als je een beperkt kleurenpalet hebt.

Kwastverlenger. Om je te stimuleren afstand te nemen van je werkstuk tijdens het schilderen, om de grote compositie beter te kunnen zien, etc, geef ik je diverse hulpmiddelen en adviezen.

...en voor de rest: Laat je maar verrassen!

Deze website gebruikt alleen functionele Cookies! Lees hier over ons cookiebeleid